SEO Questions & Answers | SEO Questions | SEO Test

Wednesday, September 10, 2008

All the SEO Tactics use to promote your website with in short period. It can be good top position in search engines. All the Search Engine Follow different strategy I have to follow different method for promoting your website.

SEO Questions & Answers
I have Create Some Questions and Answers Please go through Below these.

1) Which is the least important area in which to include your keyword(s)?
Ans: Meta Keywords

2) what do you think is the best way to maximize the frequency with which your site/page is crawled by the search engines?

Ans:Frequently add new content

3) How can Meta Description tags help with the practice of search engine optimization?
Ans:They serve as the copy in the SERPs and are thus valuable for influencing click-through rates.

4) What is the generally accepted difference between SEO and SEM?
Ans:SEO focuses on organic/natural search rankings, SEM encompasses all aspects of search marketing

5) What is Cloaking?
Ans: The practice of showing one version of content on a URL to search engines, and another, different version to human visitors.

6) What is the best method to insure that a page does not get crawled or indexed by a search engine?
Ans: Restrict the page using robots.txt
Explanation:- The clear best method above, and the one prescribed by the engines, is to use the robots.txt file to restrict access.

7)What is a conversion in SEO terminology?
Ans:Web traffic that fulfills a pre-established goal, such as purchasing of a specific product or filling out a registration form, etc.

8) List out the factors of Onpage Optimization? (minimum 6 factors)
A)
1) Include your keyword in your Domain Name
2) Enrich your Pages with Content
3) Use different Title Tags for all pages
4) Description Tag
5) Keyword Research
6) Site Map
7) Meta tags, H1 tags
8) image tags: use Alternative Image Text.

9) What do you think of using XML sitemaps? What is the main use of creating XML sitemap?
Ans: XML sitemap will enable search engines like Google and Yahoo to better crawl and index your site. The more these search engines know about your web site structure, the greater chance there is of increased traffic being driven to your site.

10) What are landing pages?
Ans: An active webpage where customers will 'land' when they click your ad or link. The web address for this page is often called a 'destination URL' or 'resource URL.'

11) what are doorway pages?
Ans: Doorway pages are typically large sets of poor-quality pages where each page is optimized for a specific keyword or phrase. In many cases, doorway pages are written to rank for a particular phrase and then funnel users to a single destination.

12) what is the Difference between the static url and dynamic url?
Ans:A dynamic URL is a page address that results from the search of a database-driven web site or the URL of a web site that runs a script. In contrast to static URLs, in which the contents of the web page stay the same unless the changes are hard-coded into the HTML, dynamic URLs are generated from specific queries to a site's database. The dynamic page is basically only a template in which to display the results of the database query. Instead of changing information in the HTML code, the data is changed in the database.

13) What is the most important factor to create traffic targeted content?
Ans:Keyword is the most important factor. Identify the keywords, i.e., words or phrases using which your potential customers will search the web. Example, if you are a hair salon, they will probably search using the keywords "hair cut", "hairstyle", etc. After identifying and gathering a set of keywords, categorize them under various themes and write web contents on those themes. That is, under the "hairstyle" theme, you can put keywords such as hairstyles, crew cut, long cut, short cut, curly cut, layered cut, etc. Using a Keyword Suggestion tool, you can see how many people search for a certain keyword. Any keyword for which the number of listings is less and the number of searches is more gives you a better chance of ranking higher than keywords for which the listings are more and the searches are less. Once you got the right keyword, use it appropriately in the page so that the page appeals to both the visitors and the Search Engines.

14) How come I get a different amount of links when I use www.example.com
and example.com?
Ans:In the search engines eyes, these are two different domains and therefore have different amounts of sites linking to them. So you should 301 redirect one version to the other.

15) What is Linkbait?
A: Linkbait is when you create a tool, write a articles or many articles or otherwise do something that works as a link magnet. Website owners start linking to your pages without even being asked, many times the sites linking to you are authorities in your industry so a good linkbait can have a an extremely large positive effect on your rankings.

16) What is cross linking?
A: When multiple sites link to each other for the purpose of increasing link popularity.

17) What are SERPs?
Ans: Search Engine Result Pages

18) What is Hidden Text?
Ans: Hidden text is textual content which your visitors cannot see, but which is still readable by the search engines. The idea is to load a Web page with keywords and keyword phrases that would be unsightly to visitors but that would improve the page's rankings in the search engine results, and to do so without letting your visitors see the text. Hidden text is identified as search spam by each of the major search engines.

19) Submitting a url to directories which have "no follow attributes" would results good in SEO..can anyone explain me how this is helpful?
Ans:No use.

20)Define Cloaking?
Ans: The process of delivering one version of a page to a user, and a different version to a search engines.

21)Define keyword ranking & SERP?
Ans: Checking the ranking of a web page in Google.
Both are same (Search engine result/ranking position)

22) What is Link Popularity?
Ans: The quality and quantity of inbound and outbound links of your web page is Link Popularity.

23) What is the life span of a Google query?
Ans: less than half a second

24) What is PageRank?
Ans: The way Google measures how popular a given page is based on the number and quality of sites that link to it.

25)What are Meta Tags?
Ans: Meta tags are HTML codes that are inserted into the header on a web page, after the title tag. In the context of search engine optimization, when people refer to meta tags, they are usually referring to the meta description tag and the meta keywords tag.
The meta description tag and the meta keywords tag are not seen by users. Instead, these tags main purpose is providing meta document data to user agents, such as search engines.

26) What is Landing Page?
Ans: The specific web page that a visitor ultimately reaches after clicking a search engine listing. Marketers attempt to improve conversion rates by testing various landing page creative, which encompasses the entire user experience including navigation, layout and copy.

27)What is the difference between inbound links and Back links?
Ans: Inbound links are those links pointing to your site. Where Inbound links and Back links are same in meaning and the terminology is different.

28)How can we keep the search engines out from indexing a particular page?
Ans: we can restrict pages using robot.txt file.

29) What is Trust Rank?
Ans: TrustRank is a link analysis technique related to PageRank. TrustRank is a method for separating reputable, good pages on the Web from web spam. TrustRank is based on the presumption that good documents on the Web seldom link to spam. TrustRank involves two steps, one of seed selection and another of score propagation. The TrustRank of a document is a measure of the likelihood that the document is a reputable (i.e., a nonspam) document.

30)What is 3 Way Linking?
Ans:Some webmasters own multiple sites and try to build up one of their specific sites by offering link exchanges from their other sites. In doing this they add a link to you on their other site and get you to link to the main site they are trying to build up.

31)What is the differences between social networking and social bookmarking sites?
Ans:Social bookmarking is a method for Internet users to store, organize, search, and manage bookmarks of web pages on the Internet with the help of metadata.In a social bookmarking system, users save links to web pages that they want to remember and/or share.
Social networking sites enables one to share personal information, photos, messages, etc.
A social network site focuses on building online communities of people who share interests and/or activities, or who are interested in exploring the interests and activities of others. Most social network sites are web based and provide a variety of ways for users to interact, such as e-mail and instant messaging services.

32)How can we tell that a site has been crawled by the search engine recently?
Ans:Cached Option in google.

33)What is Doorway page ?
Ans:Doorway pages are web pages that are created for spamdexing, this is, for spamming the index of a search engine by inserting results for particular phrases with the purpose of sending visitors to a different page.

34)How does the Search Engine find websites?
Ans:There are two ways a search engine can find a website to add to its database. The first and most direct method is to accept submissions from website designers and optimisers. Most search engines have a "submit your URL" section inviting submissions from Internet users.
The second, and least obvious method of finding websites is to send a "spider" to follow each and every link on, off, and through a website. New URLs encountered by the spider will be added to the database. In this way, some search engines will grow very rapidly.

35)What is the difference between Bridge Pages and Portal Pages ?
Ans:Both are Same

36)What’do u think of using XML sitemaps?
Ans:XML Sitemap is used to get the complete info of your site, links, and pages. which search engines will scroll easy and fast through the site and it's easy to index.

37)What is the difference between local link popularity and global link popularity?
Ans:Local link popularity refers to links from sites in a specific topical neighborhood (as identified by algorithms such as Teoma - now used by Ask.com), while global link popularity doesn't discriminate and counts all links from any site on the web.
38)What is Google Sandbox?
Ans:A filter affect that Google places on new domains to stop the website from high rankings for the main keywords. When Google indexes a new website, it goes into the Google sandbox. The Sandbox is a probation period for new websites. the site is indexed but it won't rank highly in google for three to six months.

39)What is domain masking?
Ans:Domain Masking or URL Masking is the art of hiding the actual domain name of a website from the URL field of a user's web browser in favor of another name.

2 comments:

SEO Expert said...

Hi,


Every Interesting Questions and Informatics. Thanks and Lot

final year java projects said...

Nice blog, interesting questions. I like this post a lot. It is very informative and attractive. I got to know many detail after checking this blog. I would like to visit this blog again and again........